ХТ -туристичний форум України и велофорум Харкова |
Полная версия | Вход • Регистрация |
FAQ • Поиск |
Список форумов » Велофорум » Велосипедная технозона » Избранные и интереснейшие велотемы |
Пред. тема | След. тема Страница 120 из 222 [ Сообщений: 3330 ] На страницу Пред. 1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 222, |
Начать новую тему | Ответить |
Версия для печати |
Цепь. О парафине и других твердых смазках |
---|
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
Voyutichi - Афанасий Никитин |
04.08.2016 08:38 |
Victor Reshetnjak, я в захопленні від вашого терпеливого пояснення про парафінування велоланцюгів. Де ви берете стільки виваженості - я не можу уявити..
Моя Z51 так і не видовжилася навіть на 0,5 мм, а вже 2000 км пропрацювала. Тільки подумати, я її вже два рази (по статистиці) мав би викинути, якщо би мастив оливою (як згадую - так "мороз по шкірі" від цих бензинів і закапувань попіново..) Z92 також на старій відмітці - 305,5 мм, не видовжується, хоча вже 6 тисяч перевалило через неї. Щодо очистки парафіну: я зробив "великий теплоакумулятор" - на 15-літрове металеве відро виклеїв з 10 см поролону "кожух" так, щоб бокова поверхня відра і дно були покриті 10 см термоізоляцією з цього поролону.. У відро поміщаю решітку десь на половині висоти відра і заставляю на решітку пивні одноразові стакани (0,5 л) з брудним парафіном. У відро наливаю киплячу воду аж по вінця стаканів з парафіном. Накриваю відро "кришкою" з того ж 10 см поролону. Парафін у такому термосі починає затвердівати тільки на третю добу, що достатньо часу для осідання бруду на дно стакану. Стаканчики треба брати жорсткіші, бо були випадки, коли вода зтискала стаканчик з рідким парафіном і парафін виливався у відро з водою. Беру собі на озброєння ідею з пивними металевими банками замість пластикових стаканчиків. |
Последнее сообщение |
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
denon480 - Отто Шмидт |
04.08.2016 08:45 |
Nirthaer
Всё легко и просто viewtopic.php?f=27&t=170418&start=1710#p1722451 viewtopic.php?f=27&t=170418&start=1725#p1727168 |
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
Aleksei Dmytren - Перси Фоссет |
04.08.2016 09:50 |
Summerk1d, напомни о чем это было пр ографитку ?)))
----- апдейт если про резьбы педалей и квадрат - то я сейчас это дело стал мазать чем? а вот полиролем для кузова - он с воском, тефлоном и прочей нечистью - отлично консервирует и не вымывается |
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
Victor Reshetnjak - Генри Гудзон |
04.08.2016 12:26 |
Voyutichi писал(а) Де ви берете стільки виваженості - я не можу уявити.. Взагалі, коли я вимушений працювати з ланцюгами друзів змащеними оливою пополам з піском в мене починаються напади сказу. Слово долбо*б звучить кожні 45 секунд. Але я деякий час пропрацював програмістом в бухгалтерії. Там блондинки катували мене дерев'яними рахівницями. Тепер я досяг стану Будди. Цитата Моя Z51 так і не видовжилася навіть на 0,5 мм, а вже 2000 км пропрацювала. Тільки подумати, я її вже два рази (по статистиці) мав би викинути, якщо би мастив оливою Оце і є головним аргументом а розмірковування "варто чи не варто парафінувати" поряд з цими фактами просто смішні. Цитата Стаканчики треба брати жорсткіші, бо були випадки, коли вода зтискала стаканчик з рідким парафіном і парафін виливався у відро з водою. Так стакачики потрібні твердіші. Али Ви помиляєтесь відносно води. Вода не винна, це парафін при охолодженні починає зтискатись але він так міцно тримається за стінки стаканчика що деформує його. Бо деформується і пивна банка але значно менше, лише невеличкі сліди деформації адже він розрахований на тиск газованого напою. А води в мене взагалі немає. От тут і виникає впевненість що він добре прилипає і до ланцюга. Це не абстрактні ідеї а конкретні факти. Розмови "варто чи не варто парафінувати" відволікають нас від головного - вдосконалення процесу. Наприклад я як абсолютно нікому непідконтрольна людина грію парафін в мультиварці. Таким чином я здихався водяної бані бо там встановлена температура підтримується автоматично, автоматично контролюється час після якого звучить сигнал і піч вмикає режим "підігріву". Я піходжу і починаю ворушити ланцюг в рідині. Не треба стояти і чекати, нічого не загориться бо немає відкритого полум'я, температура стабільна і мала (з 45°С до 65°С) для створення катаклізмів. Це дуже зручно, спробуйте і ви не пожалкуєте, звісно як що не боїтеся макогона. |
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
aidaho - Фритьоф Нансен |
04.08.2016 12:31 |
xtservice писал(а) Не знаю что там парафин смазывает .. Цепь просто становится чистой но не смазанной .. Похоже, уже забылось. Надо повторить: http://omicroneridani.com/public/VeloLab%20Chain%20Lube%20Test.pdf |
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
Nirthaer - Миклухо Маклай |
04.08.2016 14:20 |
Ага.
Тему я читал внимательно, так что про способы отстаивания знаю. Я просто втайне надеялся, что кто-то придумал способ, позволяющий это делать так же легко и непринуждённо, как саму проварку Очевидно, нет, придётся таки морочиться с отстаиванием. Всё равно всем спасибо! |
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
denon480 - Отто Шмидт |
04.08.2016 14:21 |
Nirthaer писал(а) Ага. Тему я читал внимательно, так что про способы отстаивания знаю. Я просто втайне надеялся, что кто-то придумал способ, позволяющий это делать так же легко и непринуждённо, как саму проварку Очевидно, нет, придётся таки морочиться с отстаиванием. Всё равно всем спасибо! Да бл..ь а это кому я писал? viewtopic.php?f=27&t=170418&p=1750338#p1750229 |
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
Volosaty - Ерофей Хабаров |
04.08.2016 18:15 |
Nirthaer писал(а) придётся таки морочиться с отстаиванием. Фільтрація denon480, |
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
waterlaz - Фритьоф Нансен |
04.08.2016 18:23 |
Не понимаю, в чем морока с отстаиванием. Залил и забыл же.
|
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
Volosaty - Ерофей Хабаров |
04.08.2016 18:25 |
waterlaz писал(а) Не понимаю, в чем морока с отстаиванием. Залил и забыл же. А поє..я? |
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
Uda4nik - Руаль Амундсен |
04.08.2016 21:14 |
Пробовал отстаивать с водой, без толку. В смысле, никакой разницы, и грязь в воду не переходит даже с магнитом.
|
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
Aleksei Dmytren - Перси Фоссет |
04.08.2016 22:13 |
У меня тоже не отстаивается. Весь равномерного цвета ч0рного пива. Ну и хрен с ним
|
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
denon480 - Отто Шмидт |
04.08.2016 22:15 |
Фильтруйте ребзя, фильтруйте
|
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
Victor Reshetnjak - Генри Гудзон |
04.08.2016 22:51 |
Aleksei Dmytren писал(а) У меня тоже не отстаивается. Весь равномерного цвета ч0рного пива. Ну и хрен с ним Значит быстро остывает. Либо в парафине много остатков масла с цепи, масло в воду не перейдет однозначно. Есть идея вместо воды залить в стаканчик спирта. Но как написать об этом на форуме? |
Re: Цепь. О парафине и других твердых смазках |
Aleksei Dmytren - Перси Фоссет |
04.08.2016 22:55 |
Масла нене. Я варю шесть семь цепей. Все были от масла мыты по несколько раз.остываю медленно. Часа полтора. Не трое суток канешна
|
Вернуться к началу |
Начать новую тему | Ответить |
На страницу Пред. 1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 222, Страница 120 из 222 [ Сообщений: 3330 ] Пред. тема | След. тема |
Список форумов » Велофорум » Велосипедная технозона » Избранные и интереснейшие велотемы |
Полная версия |
mishael © 2003-2021 Veliki - ������������� ����������. |